У Росії очікували, що Україна агресивно відповість на захоплення своїх суден — Олеся Яхно

У Росії очікували, що Україна агресивно відповість на захоплення своїх суден —  Олеся Яхно

Російське керівництво очікувало, що у відповідь на захоплення українських суден в Керченській протоці Україна відкриє вогонь по російських силах. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" розповіла  експерт-міжнародник Олеся Яхно. 
 
“Судячи з того, як розгорталася ситуація в Керченській протоці, Росія розраховувала на іншу реакцію. Вона розраховувала на те, що Україна відповідатиме відкритим вогнем у відповідь і це може спровокувати загострення військових дій. В цей день у російських ЗМІ, які я відслідковувала, чомусь говорилося про те, що Україна нібито бомбить житлові квартали Донбасу. Мені здається,  що це могло вписуватись у ту картину, яку намагались вибудувати російські ЗМІ: Україна себе агресивно поводить і на Донбасі, і в морі”, — зазначила Олеся Яхно.
 
 
Нагадаємо, 25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі  з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії. Згодом їх відправили до московських СІЗО. Адвокати не можуть потрапити до полонених українських моряків, яких утримують у московському слідчому ізоляторі "Лефортово".