У Росії розповіли, коли виконають рішення ЄСПЛ щодо українських моряків

У Росії розповіли, коли виконають рішення ЄСПЛ щодо українських моряків

Міністерство юстиції Росії повідомило, коли буде виконано запит Європейського Суду з прав людини у зв'язку з ситуацією в Керченській протоці і затриманням українських моряків.

Відповідну заяву опубліковано на сайті Мін'юсту Росії.

"Відповідь на запит буде надано в розумні терміни, необхідні для підготовки інформативного документа", — йдеться у заяві.

Російське відомство також висловило занепокоєння через те, що "суд прийняв до провадження клопотання, підкріплене в основному посиланнями на публікації засобів масової інформації і не містить офіційних документів, які могли бути отримані українською стороною від Російської Федерації по дипломатичних каналах".

Як повідомлялося, 30 листопада Європейський суд з прав людини зобов'язав Росію надати інформацію щодо українських полонених моряків. За словами президента України Петра Порошенка, Росія досі не виконала рішення ЄСПЛ щодо полонених українських моряків.

Нагадаємо, 25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі  з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії. Згодом їх відправили до московських СІЗО. Адвокати не можуть потрапити до полонених українських моряків, яких утримують у московському слідчому ізоляторі "Лефортово".