В Україні викиди скоротились не через спецзаходи, а через зменшення виробництва — експерт

В Україні викиди скоротились не через спецзаходи, а через зменшення виробництва — експерт

В Україні викиди парникових газів скоротились внаслідок зменшення промислового виробництва, а не завдяки спеціальним заходам, переконаний голова неурядової організації Українська кліматична мережа Ілля Єременко. Про це він розповів в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень".

Ведуча:

Галина Бабій

"У нас викиди парникових газів скоротились внаслідок зменшення промислового виробництва, а не завдяки спеціальним заходам. Відповідно темпи розвитку економіки впливатимуть на кількість викидів, тому потрібно розвивати технології по скороченню викидів. Заходи по скороченню викидів у нас відбуваються, але основним фактором є енергоефективність. Чим менше енергії ми споживаємо, тим менше утворюється викидів", — зазначив Ілля Єременко.

Він наголосив, що "наразі немає політики, щоб стимулювати скорочення викидів, але є політика для енергоефективності, яка допомагає скорочувати викиди".

Нагадаємо, українська делегація візьме участь у щорічних міжнародних кліматичних переговорах ООН, які відбудуться з 3 по 15 грудня в Польщі. Цьогоріч Україна має заявити про перегляд національної цілі зі скорочення викидів парникових газів. Адже саме від цієї заяви, буде залежати розмір міжнародних кліматичних інвестицій та допомоги ООН.

Прослухати повну версію розмови.