Дизайнерка клатч-буків Настя Юрко: "Наші клатчі є у 50% країн"

Дизайнерка клатч-буків Настя Юрко: "Наші клатчі є у 50% країн"

Українська дизайнерка клатчів ручної роботи у вигляді книжок (клатч-буків) Настя Юрко в ефірі ДеньПРО розповіла, що сумочки її виробництва стали популярними вже не тільки в Україні, але і за кордоном.

Ведучі:

Ганна Матвійчук, В’ячеслав Ільїн

 

Як розповіла Настя Юрко, свій перший клатч-бук вона створила для своєї подруги чотири роки тому.

"Вона подала таку ідею, їй захотілося мати клатч у формі книги. Я просто реалізувала цю ідею. А потім я подумала, чому б не зробити такий бренд", – поділилась дизайнерка.

Майстриня зауважила, що клатч-буки стають все більш популярними в Україні і за кордоном.

"Ми вже неодноразово співпрацювали з різними країнами. Це і Об’єднані Арабські Емірати, і Ізраїль, Іспанія, Білорусь, Кахастан… Наші клатчі, як мені здається, вже є у 50% країн", – розказала дівчина.

При чому за кордон українські сумочки потрапляють різними шляхами.

"Ми як співпрацюємо з іноземними шоурумами, так і просто виконуємо замовлення. Дуже часто клатч-буки купують в Україні на подарунок і вивозять кудись за кордон, адже це дуже оригінальний подарунок", – зазначила Настя Юрко.

Дерев’яний клатч може бути оформленим у вигляді практично будь-якої книги. У бренду є колеція класики від «Майстра і Маргарити" до "Шерлока Холмса" і "Гаррі Поттера". Також дівчина виготовляє клатч-буки, вишиті бісером.