Індонезійський Boeing, який зазнав аварії, був непридатний до польотів — BBC

Індонезійський Boeing, який зазнав аварії, був непридатний до польотів — BBC

Літак Boeing 737 MAX авіакомпанії Lion Air, який розбився біля берегів Індонезії 29 жовтня, був непридатний до експлуатації в повітрі.

Такі висновки озвучив керівник підрозділу авіації Національного комітету з безпеки транспорту Нуркахіо Утомо під час доповіді про деталі розслідування аварії, пише BBC.

За результатами розслідування, авіакомпанія Lion Air повернула літак в експлуатацію після того, як були виявлені проблеми на попередніх рейсах.

"Під час польоту з міста Денпасар на остров Балі у літака були технічні проблеми, але пілот вирішив продовжувати. На наш погляд, літак більше не був здатний перебувати в повітрі, йому не варто було продовжувати польоти", — сказав Утомо.

Нагадаємо, 29 жовтня літак Boeing 737 MAX авіакомпанії Lion Ai впав у море біля острова Ява через 13 хвилин після зльоту з аеропорту Джакарти — внаслідок катастрофи загинули всі, хто перебував на борту - 189 людей.

1 листопада працівники національного пошуково-рятувального агентства знайшли "чорну скриньку" літака. Виявилося, що у пілотів були некоректні дані про швидкість і висоту. Глава національного комітету з безпеки на транспорті Індонезії Сурджанто Танджоно попросив компанію Boeing і владу США перевірити прилади датчиків швидкість і висоти на літаках даного типу в усьому світі.

8 листопада Федеральна авіаційна адміністрація США опублікувала директиву з льотної придатності на 250 літаків Boeing 737 MAX після того, як американський виробник повідомив про можливу помилку датчиків швидкість і висоти у авіалайнерів цього типу.

фото видання detikcom