Музикант гурту "Скрябін": Кузьма був людиною з абсолютною харизмою у всьому

Музикант гурту "Скрябін": Кузьма був людиною з абсолютною харизмою у всьому

З нагоди 50-річчя, яке б святкував Кузьма Скрябін, 1 грудня відбудеться концерт гурту "Скрябін" в концертній залі КПІ. Сьогодні в програмі "Музична сієста" поп-роковий настрій створювали учасник гурту "Скрябін" Олексій Зволинський та Юрко Юрченко, які також говорили про майбутню співпрацю на цьому заході та про самого Андрія Кузьменка.

Ведучий:

Олександр Пірієв

Коли ви вперше побачили Андрія Кузьменка?

Юрко Юрченко: це було десь в 1996 році. Відбулася ця зустріч на львівському велотреку, з того часу в мене зберіглося єдине фото з Кузьмою, ми ще на ньому дуже схожі, як брати. Тоді він підійшов до мене, й жартома запитав, чи мені хоч щось платять за ці мої виступи. Тоді він відкрив для мене цей секрет шоу-бізнесу.

Коли ви співаєте пісні Кузьми, чи додаєте щось своє до них?

Юрко Юрченко: ні, я не повторюю його інтонації. Однак, те, що він заклав у своїй творчості є дуже близьким і важливим для мене. В ці пісні не треба вносити щось своє, бо вони й так чіпляють народ. Андрій для мене назавжди є музикантом та людиною  широкого спектру. Його музика доходить до душі кожного.

Як так склалося, що ви будете солістом на концерті гурту "Скрябін"?

Юрко Юрченко: мене запросили хлопці, чому я дуже радий, адже неймовірно комфортно себе почуваю в їхньому колективі. Я дуже хвилююся перед концертом, мені взагалі важко дається вивчати чужі тексти. Хочу, щоб публіка правильно все зрозуміла, Кузьму не хоче ніхто замінити, та це й неможливо зробити. Вже після першої репетиції я зрозумів, на скільки яскравим та цікавим буде цей концерт.

Як ви потрапили в гурт "Скрябін"?

Олексій Зволинський: тоді я приймав участь в одному проекті, де й познайомився з Андрієм та хлопцями з гурту. Вони тоді вирішили створити живий колектив. До цього, вони грали під мінус, тому потрібно було збирати саме живий граючий колектив.

Яким Андрій був для вас?

Олексій Зволинський: для мене він був людиною з абсолютною харизмою у всьому. Коли я вперше його зустрів, то зрозумів, що ця людина увійшла в моє життя та долю. Все його життя було дуже відкритим, тому й відображалося в творчості. Все, що він переживав, згодом виливалося в пісні. В день, коли загинув Андрій, в моїй душі утворилася безодня.

Чи були у гурті критичні моменти? Скільки концертів граєте зараз? Що нового у творчості "Скрябіна"?

Олексій Зволинський: ні, таких моментів не було. На сьогоднішній день кількість концертів є різною: восени їх більше, влітку менше. Також, ми плануємо записати абсолютно нову пісню разом із гуртом "Юркеш".

Нагадаємо, що 1 грудня о 19.00 в концертній залі КПІ відбудеться концерт до 50-річчя Андрія Кузьменко. Це буде яскраве дійство в об'єднанні "Скрябіна", "Юркешу", оркестру та хору. 

Прослухати детальніше можете за посиланням