Поліщук про засідання ООН: це в стилі Росії перекручувати факти перед міжнародною спільнотою

Поліщук про засідання ООН: це в стилі Росії перекручувати факти перед міжнародною спільнотою

Фахівець з питань безпеки і оборони, генерал-майор Збройних Сил України в запасі, аналітик Громадської організації "Майдан закордонних справ" Олександр Поліщук в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері" прокоментував те, що на екстреному засіданні Ради Безпеки ООН представник Росії звинувачував Україну у порушенні норм морського права.

Ведучі:

Олена Зелінченко, Віктор Науменко

"Це в стилі росіян. Це один з тих гібридних засобів, який вони застосовують у цій війні, тобто перекручувати факти і подавати міжнародній спільності своє бачення через викривлену призму перекручених подій та їх трактування", — зазначив Олександр Поліщук.

"В цій ситуації мене непокоїть те, що Росія досі не визнана учасником конфлікту. Як тільки Росія буде визнана учасником конфлікту, вона буде виведена з формату прийняття рішень в Раді Безпеки. Тоді це дасть змогу реалізувати наші подальші плани по миротворчій місії та по закінченню цієї війни", — наголосив фахівець з питань безпеки і оборони.

У Нью-Йорку триває екстрене засідання Ради Безпеки ООН через дії Росії в Азовському морі. Представник Росії звинувачував Україну у порушенні норм морського права.

Нагадаємо, 25 листопада кораблі Військово-Морських Сил ЗС України — два малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу" — здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь Азовського моря. Як повідомили у ЗСУ, всупереч міжнародним угодам прикордонні кораблі Росії здійснили агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України — російський корабель здійснив таран українського рейдового буксиру.  Російські сили відкрили вогонь, внаслідок цих дій шестеро українських військових зазнали поранень.

Українські кораблі захопили спецпризначенці Росії. Згодом стало відомо, що захоплені кораблі перебувають в Керчі.
 
Прослухати повну версію розмови.