Декількох поранених українських моряків перевезли до Москви — Бабін

Декількох поранених українських моряків перевезли до Москви — Бабін

Кількох українських моряків, поранених під час обстрілу і захоплення російськими силовиками українських артилерійський катерів і рейдового буксира ВМС України в районі Керченської протоки, відправили в Москву.

Про це сказав представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін в ефірі 112.ua.

"Відомо, що кількох поранених перевезли в Москву", — йдеться у повідомленні.

Бабін підкреслив, що російська сторона говорить про трьох поранених, Києву відомо про шість постраждалих. Він також додав, що за деякою інформацією, трьох українських моряків прооперували, у них осколкові поранення.

Нагадаємо, 25 листопада кораблі Військово-Морських Сил ЗС України — два малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу" — здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь Азовського моря. Про намір здійснювати перехід заздалегідь було поінформовано відповідно до міжнародних норм з метою забезпечення безпеки судноплавства.
 
 
Проте, як повідомили  у ЗСУ, всупереч міжнародним угодам прикордонні кораблі Росії здійснили агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України — російський корабель здійснив таран  українського рейдового буксиру. В результаті цих дій було пошкоджено головний двигун корабля, обшивку та леєрне огородження, втрачено рятувальний плотик.
 
 
У Військово-морських силах ЗСУ заявляють, що шестеро українських військових зазнали поранень внаслідок обстрілу українських суден з боку російських сил. 
 
Президент України Петро Порошенко заявив, що сьогодні Верховна Рада розгляне питання запровадження воєнного стану в Україні у зв’язку з ситуацією в Азовському морі.
 
Рада Безпеки ООН також проведе екстрену нараду через агресивні дії Росії проти України в Азовському морі.
 
У ФСБ Росії заявили, що українські кораблі порушили кордон і на "законні вимоги" росіян про негайне зупинення українські судна "не реагували, здійснюючи небезпечне маневрування".