У Мінську Україна вимагатиме від Росії розпустити нелегітимні інституції на Донбасі — Геращенко

У Мінську Україна вимагатиме від Росії розпустити нелегітимні інституції на Донбасі — Геращенко

Українська сторона на засіданні Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі вимагатиме від Росії розпустити всі нелегітимні інституції на окупованому Донбасі.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко у Facebook.

За її словами, Україна також вимагатиме припинити знущання над людьми на окупованих територіях, щоб вони безперешкодно могли їхати на території, підконтрольні легітимній українській владі.

"Ми вимагаємо негайно відкрити КПВВ "Золоте", — написала вона.

Геращенко також зауважила, що в гуманітарній підгрупі українські представники нагадають росіянам, що очікують відповіді на пропозицію віддати ім російських найманців в обмін на політв‘язнів Кремля.

"Ми вже 9 місяців чекаємо цієї відповіді. І ми готові помилувати більше 60 злочинців в обмін на звільнення заручників на Донбасі",  — додала Геращенко.

Нагадаємо, останнє засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі відбулося 6 листопада. Тоді Росія заявила, що визнає результати так званих "виборів" в ОРДЛО. З цього приводу спецпредставник головуючого в ОБСЄ Мартін Сайдік зробив офіційну заяву в Мінську: "псевдовибори в ОРДЛО категорично суперечать духу і букві Мінських угод".

Докладніше - Росія щороку витрачає понад мільярд доларів на підтримку бойовиків в ОРДЛО

Раніше повідомлялося, Україна ініціювала позачергове засідання ТКГ у Мінську через проведення так званих "виборів" на окупованих територіях Луганської та Донецької областей, які відбулися 11 листопада. Центральна виборча комісія України оголосила "вибори" нелегітимними.

США пообіцяли Росії санкції за "вибори" на окупованих територіях України, а Рада ОБСЄ засудила псевдовибори.

Президент України Петро Порошенко призначив Євгена Марчука представником України на переговорах Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі.