Україна 27 листопада долучиться до всесвітньої благодійної ініціативи #ЩедрийВівторок

Україна 27 листопада долучиться до всесвітньої благодійної ініціативи #ЩедрийВівторок

Україна 27 листопада 2018 року вперше долучиться до міжнародної акції #GivingTuesday або #ЩедрийВівторок. Про цей всеукраїнський день добрих справ в ефірі ДеньПРО розповіла організаторка акції Марія Артеменко.

Організаторка зауважила, що хоча Україна вперше приєдналася до цієї всесвітньої благодійної акції, Щедрий вівторок став насправді всеукраїнським.

"До #GivingTuesday, Щедрого вівторка, в Україні долучаються міністерства, міські адміністрації, благодійні фонди, громадські організації, а також бізнес та журналісти", – поділилась активістка.

Марія Артеменко розповіла, що долучитися до акції може практично будь-хто, і можливостей для цього є безліч.

"У нас на сайті є окрема карта добра, де можна обрати регіон, і обрати, що ти хочеш інвестувати: гроші, час або талант. Там вже є понад тисячу різних акцій, до яких можна долучитися. Є акції з допомоги притулкам тварин, є пропозиція взяти котика з притулку і таким чином врятувати його життя. Пропонують також відмовитися від денної зарплатні і перерахувати її на користь дітей з інвалідністю, якими опікується центр "Джерело"", – розповіла організаторка.

Активістка закликала всіх українців долучитися до акції і зробити добру справу 27 листопада, у Щедрий вівторок.

До речі, #ЩедрийВівторок було започатковано у 2012 році у Сполучених Штатах, і за шість років до нього приєдналися понад півтораста держав.

Україна стала 154-ою країною, що долучилася до #GivingTuesday.