Журналіст-міжнародник: уряд Ізраїлю має кілька важливих викликів

Журналіст-міжнародник: уряд Ізраїлю має кілька важливих викликів

Журналіст-міжнародник, аналітик Незалежного аналітичного центру геополітичних досліджень "Борисфен Інтел" Роман Кот прокоментував урядову кризув Ізраїлі. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" він розповів, що перед ізраїльським урядом є кілька важливих викликів.

"Поки що ситуація в Ізраїлі заморожена. Нагадаю, що минулого тижня подав у відставку міністр оборони Ізраїлю Авіґдор Ліберман і вивів свою фракцію з коаліції. Після цього інший партнер Нетаньяху постав вимогу призначити його на посаду міністра оборони, зазначивши, що у випадку відмови, вийде з коаліції", — розповів Роман Кот.

На цю тему : Ізраїль не любить широкомасштабні угоди про мир і великі війни ─ експерт

Він також зазначив, що перед ізраїльським урядом наразі є кілька важливих викликів.

"Зараз цю ситуацію вдалось врегулювати і вона зберігається, але, на мою думку, це ненадовго, оскільки перед ізраїльським урядом є кілька важливих викликів. По-перше, ніхто не скасовував проблему ХАМАС. По-друге, в ізраїльському парламенті планується проголосувати за закон про призов на військову службу. Він контроверсійний, і половина коаліції виступає проти цього ухвалення. Вихід членів з коаліції може призвести до дострокових парламентських виборів", — пояснив Кот.

Читайте також: Ракети з Сектору Газа не несуть серйозної загрози для Ізраїлю — експерт

Нагадаємо, 14 листопада міністр оборони Ізраїлю Авіґдор Ліберман подав у відставку через перемир’я з угрупованням "ХАМАС". Раніше цього тижня уряд Ізраїлю домовився з цим угрупованням про припинення вогню. 

Прослухати повну версію розмови.