Експерт: влада може піти на поступки щодо "євроблях", але повністю від своїх законів не відмовиться

Експерт: влада може піти на поступки щодо "євроблях", але повністю від своїх законів не відмовиться

Головний спеціаліст сектору зовнішньоекономічної безпеки відділу економічної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень Іван Ус припускає, що влада може піти на деякі поступки власникам авто з іноземною реєстрацією, але від схвалених законів повністю не відмовиться. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" він відреагував на протест власників машин на єврономерах.

"Я не виключаю поступок від влади щодо питання розмитнення авто на єврономерах, але повністю вони не відмовляться від прийнятих законів", — зазначив Іван Ус.

Читайте також — Власники "євроблях" вийшли на акцію непокори

Він також додав, "ймовірно, є ті, хто перед виборами хоче набрати електоральні очки через ці акції. Тобто може буде політична сила, яка буде представляти інтереси власників машин на єврономерах".

Ус також вважає, що своїми акціями власники євроблях досягли публічного ефекту.

Детальніше — Рада схвалила нову модель оподаткування авто з іноземною реєстрацією

Нагадаємо, 8 листопада Верховна Рада ухвалила зміни до Податкового кодексу, які знизили вартість розмитнення автомобілів з іноземними номерами. Згідно із законом, вартість розмитнення авто визначатиметься залежно від базової ставки і двох коефіцієнтів  об'єму двигуна і віку авто.

Прослухати повну версію розмови.