Справа про держзраду Януковича доволі проста, але її затягують — журналіст

Справа про  держзраду Януковича доволі проста, але її затягують — журналіст

Справа про  державну зраду Віктора Януковича доволі проста, але є ймовірність, що  її затягують, вважає кореспондент видання "Український тиждень" Станіслав Козлюк. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері" він прокоментував, чому досі не прийнято рішення у справі екс-президента Віктора Януковича.

"Очікували, що сьогодні справа добігатиме свого логічного завершення. В тому, що Віктор Янукович під час гри в теніс щось поламав, є багато сумнівів. Оскільки це традиційна стратегія обвинувачених в судах в останній момент раптово хворіти або щось ламати", — зазначив Станіслав Козлюк.

Читайте також  — Суд переніс останнє слово Януковича на 5 грудня

Станіслав Козлюк висловив думку, що ця справа досить проста і, можливо, її затягують.

"Справа про цю державну зраду доволі проста. Є лист, в якому один президент звернувся до іншого з проханням ввести армію іншої країни на територію України для того, щоб відновити порядок. І цьому є документальне підтвердження", — розповів Козлюк.

"Складається враження, хоча воно може бути хибним, що чекають на вибори президента, у нас зміниться керівництво держави, і тоді буде прийнято рішення по цій справі", — також зазначив кореспондент.

Нагадаємо, у лютому 2014 року після розстрілів активістів у центрі Києва Віктор Янукович покинув територію України. Відтоді, як повідомляється, він перебуває в Росії. Янукович є фігурантом кількох кримінальних проваджень, які розслідуються в Україні, одне з них – про державну зраду. Ця справа судом першої інстанції розглядається вже півтора року.

18 листопада повідомлялося, що Янукович був госпіталізований в Московський міський науково-дослідний інститут швидкої допомоги імені М. В. Скліфосовського 16 листопада. Як повідомили агенції "ТАСС" в медичному закладі, його виписали того ж дня.

Прослухати повну версію розмови. 

                                          На фото: Віктор Янукович, ЕРА