Діти й дорослі можуть слухати найрізноманітніші казки цілодобово — продюсерка про UA: Казки

Діти й дорослі можуть слухати найрізноманітніші казки цілодобово — продюсерка про UA: Казки

Продюсерка українського радіо Культура Світлана Короненко-Слабошпицька в ефірі Українського радіо у програмі Сьогодні.Вдень розповіла про новий проект Українського радіо UA: казки.
 
Розкажіть, будь ласка, про проект.
 
— Казки на Радіо Казка звучать цілодобово. Всі вони українською мовою з музичним супроводом та шумовими ефектами. Тут і авторська казка, і українські народні казки, і казки народів світу. 24 години на добу діти і дорослі можуть слухати найрізноманітніші казки. Всього ж в записниках — понад 300 казок. 
 
Хто був ініціатором цього проекту?
 
— Ідея Радіо Казка виникла трохи більше року тому у нашого генерального продюсера  Дмитра Хоркіна і одразу знайшла жвавий відгук у колективі. Нашим режисерам Костянтину Лаврентюку і Наталі Стиржевській та саундпродюсеру Вадиму Царенку було що робити. Практично щодня ми начитували записи. Серед тих, хто начитував казки одні з перших — відомі голоси Українського радіо Анатолій та Юрій Табаченко, Ярина Скуратівська і Світлана Свиридко, Олена Григорович, а далі до нас долучилися письменники, журналісти, актори, співаки, просто відомі українці. Прекрасно й те, що до нас доєднався генеральний продюсер цифрових платформ Дмитро Хільченко, аби ці програми з'явилися з підкастами. Якщо раніше на першій програмі Українського радіо і на Радіо Культура були лише програми Вечірня колисанка і Розкажи мені казку, то тепер можна просто ввімкнути Радіо Казка і насолоджуватися ними скільки душа забажає.
 
Хто ще начитував казки?
 
— Назву кілька імен: вокаліст гурту Бумбокс Андрій Хливнюк, учасник гурту ДахаБраха Марко Галаневич, лідерка гурту “Крихітка” Саша Кольцова, письменник Сергій Жадан, співачка Христина Соловій та Євген Малуха, відомий своєю озвучкою Альфа та Гомера Мімпсона. З Харкова до нас спеціально приїхала журналістка Інна Москвіна. Читала казки і медіа-експерт Діана Дуцик. Однією з перших ми записували поетесу Наталію Писаренко, яка підготувала благодійний проект Казка про добре серце і з радістю передала записи на Радіо Казка на безоплатній основі. До речі, всі, хто записували казки, робили це безплатно, за що висловлюємо їм подяку.
 
Слухати програму повністю.