Кремль заявляє про "законність" перевірок українських суден на Азові

Кремль заявляє про "законність" перевірок українських суден на Азові

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що перевірки, які здійснюються російськими прикордонниками в Азовському морі відносно українських суден, укладаються в рамки міжнародного і морського законодавства.

Про це повідомляє ТАСС.

За словами Пєскова, для захисту інтересів російських мореплавців і російських юридичних і фізичних осіб можуть прийматися заходи у відповідності до міжнародного і морського законодавства. При цьому він не став говорити про те, які конкретні дії Росія може запровадити щодо України.

Читайте також — Росію юридично не витиснути з Азовського моря — Костянтин Машовець

За даними видання, українське судно "ЯМК-0041" було затримано російською стороною 4 травня біля західного узбережжя Криму за промисел риби. На нього накладено арешт, щодо капітана, громадянина України Віктора Новицького, за видобуток морських біоресурсів у економічній зоні Росії порушено кримінальну справу.

Докладніше — Олександр Леонов: Затримання Росією українських суден — частина гібридної війни

Нагадаємо, 30 жовтня семеро російських моряків з сейнера "Норд" обміняли на сімох українських моряків судна "ЯМК-0041".

Капітан російського сейнера "Норд" Володимир Горбенко, проти якого порушено кримінальну справу, поки залишається в Україні.

Сьогодні Росія пригрозила закрити Азовське море українським суднам за затримання 15 суден РФ українськими прикордонниками за відвідування портів Криму.