Гетманцев: податок на виведений капітал може бути помилкою держави

Гетманцев: податок на виведений капітал може бути помилкою держави

Податок на виведений капітал може бути помилкою держави, переконаний доктор юридичних наук, професор, президент Асоціації податковихрадників Данило Гетманцев. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" він прокоментував можливість запровадження податку на виведений капітал.

"Я вважаю, що податок на виведений капітал є однією з найбільших помилок, які може вчинити наша держава", — зазначив Данило Гетманцев.

Він додав, що "податок на виведений капітал руйнує той податок на прибуток підприємця, який ми з вами будували близько 30 років. Це нормальний податок, який працює і який є справедливим. Крім того, завдяки йому можна управляти певними економічними процесами в економіці держави і, врешті-решт, в суспільстві. Його пропонують замінити на щось нове, нікому не відоме, що працювало в іншій формій в 2-4 країнах світу, і насправді незрозуміло, які є його результати".

Доктор юридичних наук також наголосив, що "податок на виведений капітал не впроваджує жодна розвинута країна західної Європи".

Нагадаємо, у липні президент вніс до Верховної Ради законопроект щодо податку на виведений капітал. Документ передбачає заміну з 1 січня 2019 року податку на прибуток підприємств податком на виведений капітал. При цьому на 3 роки (до 31 грудня 2021 року) дозволяється застосування податку на прибуток підприємств банками за їх рішенням. Відповідно до пояснювальної записки, оподатковуватимуться цим податком операції з виведення капіталу та операції, прирівняні до операцій з виведення капіталу.