В Україні дуже низька ефективність боротьби з корупцією — МВФ

В Україні дуже низька ефективність боротьби з корупцією — МВФ

Ключові кредитори України — Міжнародний валютний фонд і Світовий банк зазначили, що в Україні зафіксовано низьку результативність дій влади в боротьбі з корупцією.

Про це сказав постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман під час конференції Fitch Ratings у Києві 15 листопада, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми бачимо значний прогрес у заснуванні антикорупційних органів. Водночас ефективність боротьби з корупцією дуже низька: жодного високопосадовця не притягнуто до відповідальності за корупційні діяння, незважаючи на те, що Україна широко сприймається як країна з високим рівнем корупції", — заявив Люнгман.

Читайте також — Уряду доведеться приймати непопулярні рішення, аби догодити МВФ

За словами директорки Світового банку з питань України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, високий рівень корупції в Україні та верховенство особистих рішень замість верховенства права — це те, що стримує інвесторів.

Докладнішне — Сату Кахконен: Україна потребує невідкладних реформ

Як повідомлялося, місія МВФ і влада України наприкінці жовтня досягли угоди про нову 14-місячну програму підтримки економічної політики stand-by, що замінить програму розширеного фінансування, яка завершується в березні 2019 року.

Читайте також — Потрібно відмовлятися від фінансування МВФ, щоб Україна могла самостійно заробляти кошти

Угода підлягає затвердженню менеджментом фонду та схваленню його радою директорів. Засідання ради очікується наприкінці року після ухвалення Верховною Радою державного бюджету на 2019 рік, відповідно до рекомендацій МВФ.

Світовий банк на прохання уряду України здійснює підготовку гарантійної операції на $650 млн на підтримку основних реформ для економічного зростання, фіскальної стійкості та поліпшення управління. Водночас нова гарантійна операція не зможе бути здійснена без досягнення угоди з МВФ.