Засідання ТСК щодо вбивства Гандзюк відбудеться в Херсоні

Засідання ТСК щодо вбивства Гандзюк відбудеться в Херсоні

Тимчасова слідча комісія щодо вбивства активістки Катерини Гандзюк і нападів на інших активістів проведе виїзне засідання 29-30 листопада у Херсоні.

Таке рішення ухвалили через те, що ані мер Херсона, ані керівники ОДА та облради не приїхали до Києва на засідання. Вони надіслали листа з поясненням, що не можуть приїхати через запуск опалювального сезону.

За словами голови комісії Борислава Берези, серед учасників засідання були представники Служби безпеки України, Генпрокуратури, Міністерства внутрішніх справ, а також поліції та прокуратури Херсонщини.

Читайте також — Політолог Бала: тимчасові слідчі комісії використовуються для політичного піару

"Ми не хочемо влазити в чиюсь компетенцію, але якщо ми не будемо отримувати всю інформацію, то ми будемо це оприлюднювати і називати прізвища тих, хто не надає цю інформацію і хто саботує роботу ТСК", — налогосив він.

Нагадаємо, в одній з лікарень Києва 4 листопада померла радниця мера Херсона, в.о. керуючої справами виконавчого комітету міської ради Херсона Катерина Гандзюк.

Докладніше — Відверта до непристойності і з державницьким мисленням: три спогади про Гандзюк

31 липня Катерину Гандзюк у Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою. Вона перенесла 11 операцій та перебувала в реанімації в Києві. Справа Гандзюк набула громадського резонансу і її кваліфікацію кілька разів змінювали: спочатку "хуліганство", потім "умисні тяжкі тілесні ушкодження", згодом "замах на вбивство" (15 стаття ККУ стосується замаху на злочин,  115 стаття – умисного вбивства). 20 серпня голова Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що затримано 5 осіб, які "підозрюються слідством в організації та співучасті у скоєнні замаху на вбивство" Гандзюк.

Верховна Рада України вирішила створити тимчасову слідчу комісію для контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших активістів. За відповідне рішення проголосувало 260 народних депутатів.