Офіційної дати Об'єднавчого собору не оголошено — Зоря

Офіційної дати Об'єднавчого собору не оголошено — Зоря

Архієпископ Української православної церкви Київського патріархату Євстратій Зоря повідомив, що дати Об'єднавчого Собору немає, її оголосять офіційно. 

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Різні джерела, особливо засоби московської дезінформації в Україні, наполегливо поширюють чутки про дату Собору лише з однією метою: якщо з якихось причин саме в поширену ними дату Собор не відбудеться, бо процес підготовки ще триватиме — створити цунамі "зради", — написав Зоря.

Читайте також — Об’єднання українських православних церков відбудеться добровільно

За його словами, дата буде оголошена офіційно, нині триває підготовка до собору.

Нагадаємо, 17 квітня президент Петро Порошенко повідомив про свій намір звернутися до Вселенського патріарха Варфоломія з закликом видати Томос про єдину помісну православну церкву в Україні, і закликав Верховну Раду в найкоротші терміни підтримати його ініціативу.
 
19 квітня народні депутати підтримали звернення президента до Вселенського патріарха про надання Томосу про автокефалію православної церкви в Україні.

11 жовтня синод Вселенського патріархату вирішив продовжити процес надання автокефалії православній церкві в Україні.

Докладніше — Об’єднання українських православних церков відбудеться добровільно — Філарет

Патріарх Філарет заявив, що найближчим часом буде скликаний об’єднавчий Архієрейський собор для створення єдиної Української помісної церкви.

Євстратій Зоря заявлял 31 жовтня, що підстав для участі в об’єднавчому Соборі представників Московського патріархату немає.

Також ієрархи УПЦ МП, які підтримують автокефалію української церкви, заявили про тиск з боку Москви.