Невідомі кинули пляшки із запальною сумішшю у двері Андріївської церкви — поліція

Невідомі кинули пляшки із запальною сумішшю у двері Андріївської церкви — поліція

Двоє невідомих 15 листопада кинули дві пляшки з займистою рідиною у двері Андріївської церкви, а потім застосували газові балончики до охоронців.

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва у Facebook.

За словами начальника поліції Києва Андрія Крищенка, внаслідок події постраждалих немає, загорання не сталося.

"Нині проводиться огляд місця події та прилеглої території. Правоохоронці спілкуються зі свідками та встановлюють відеокамери, які могли зафіксувати правопорушення і зловмисників. Вирішується питання щодо правової кваліфікації події", — сказав Крищенко.

Нагадаємо, Андріївську церкву передали Вселенському патріархату. Відповідний президентський проект закону підтримали 237 депутатів. У документі йдеться про те, що таке рішення сприятиме відновленню зв'язків із Константинопольською церквою-матір’ю та усуненню негативних наслідків втручання Росії у життя українського православ'я.

Читайте також — Список об’єктів культурної спадщини ЮНЕСКО може поповнити Андріївська церква

11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтвердив намір надати Томос для автокефалії української церкви, зняв анафему з патріарха Української православної церкви Київського патріархату Філарета і митрополита Української автокефальної православної церкви Макарія. Створення єдиної помісної церкви в Україні має відбутися після об'єднання українських православних церков.