Слобожан про децентралізацію: у місцевої влади з’явилось більше можливостей на закупівлю техніки

Слобожан про децентралізацію: у місцевої влади з’явилось більше можливостей на закупівлю техніки

У місцевої влади з’явилось більше можливостей на закупівлю техніки, проте процес бюджетної децентралізації ще не є завершеним, переконаний виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" він прокоментував, що таке децентралізація, і яким чином вона допоможе боротися з негодою.

"Повноваження, що стосуються житлово-комунального господарства, були і до децентралізації. Децентралізація — це принцип побудови влади, за яким у місцевої влади є більше повноважень і ресурсів. Тому, що стосується повноважень, у місцевої влади завжди були ці повноваження, що стосуються благоустрою житлово-комунального господарства. Чи стало краще з фінансовими ресурсами? Так, трошки стало. Наразі пройшов лише перший етап бюджетної децентралізації", — зазначив Олександр Слобожан.

Він додав, що "якщо порівнювати з попередніми роками, то у місцевої влади з’явилось більше можливостей на покупку техніки, запровадження нових технологій по сміттю і по наведенню благоустрою, що стосується покращення зовнішнього вигляду міст і роботи комунальних служб. Але це не повністю завершений процес".

Нагадаємо, протягом 14 листопада по всій території країни сталося 1000 дорожньо-транспортних пригод. Багато водіїв не замінили літню гуму на зимову.

Прослухати повну версію розмови. 

На цю тему — Снігопад призвів до масових ДТП у Києві