Київ заплатить півмільярда гривень за ремонт тепломереж після "Київенерго"

Київ заплатить півмільярда гривень за ремонт тепломереж після "Київенерго"

Київська міська держадміністрація планує в 2019 році виділити на модернізацію тепломереж близько 500 млн гривень.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, передає агентство Інтерфакс-Україна.

За словами Пантелєєва, наступного року київською владою планується направити на модернізацію теплоенергетичного господарства міста близько 500 млн грн. Він також додав, що міська влада протягом осені 2018 року вже замінила 24 кілометри тепломереж.

Докладніше — Наталя Прудка: "17 років компанія "Київенерго" викачувала з теплових мереж все, що могла

Нагадаємо, 1 травня 2018 року закінчився договір міста Києва з "Київенерго" про використання енергетичного комплексу столиці. Київ повинен був завершити прийом теплових мереж від приватної компанії "Київенерго", яка використовувала їх з 2001 року, але передача була ускладнена боргами.

Нагадаємо, з квітня цього року теплопостачання у столиці разом з усіма енергетичними об'єктами поетапно передали від компанії "Київенерго", договір з якою закінчився, новоствореному Комунальному підприємству "Київтеплоенерго".

Залишається невизначеною доля боргів Києва перед корпорацією "Нафтогаз України" — зараз суди визначають, чи заборгованість має сплатити компанія "Київенерго", чи їх має прийняти разом з усіма активами компанія-правонаступниця "Київтеплоенерго".

"Київтеплоенерго" став правонаступником "Київенерго" за борговими зобов'язаннями перед "Нафтогазом". Мирову угоду між компаніями було укладено 9 жовтня. Наступного дня її затвердив Господарський суд Києва. Через конфлікт між трьома компаніями у чотирьох районах столиці близько півроку було відсутнє гаряче водопостачання.

Представники "Нафтогазу" неодноразово повідомляли, що компанія не постачатиме газ на енергетичні об'єкти столиці до розв'язання цього питання.