У Києві та Рівному вшановують пам'ять композитора Бернстайна

У Києві та Рівному вшановують пам'ять композитора Бернстайна

У Києві та Рівному проведуть заходи з вшанування 100-річчя від дня народження композитора Леонарда Бернстайна.  В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" піар-директор заходу Олена Шульга розповіла, що саме планують організатори.  

"Видатний композитор, особистість світового масштабу та почесний громадянин Відня Леонард Бернстайн має коріння з українського міста Рівне. Тому цей захід буде відбуватись в Рівному, а також в Києві", ─ зазначила піар-директор заходу.

Олена Шульга розповіла, що організатори заходу планують концерт, майстер-класи та відкриття меморіальної дошки.

"У нас буде відбуватися концерт, до нас приїздять музиканти, які безпосередньо працювали з Леонардом Бернстайном. 20 листопада ми презентуватимемо програму "Бернстайн на Бродвеї". Це проект American Voices з Нью-Йорку, які будуть виконувати хіти з його мюзиклів. Наша ціль ─ просування творчості Бернстайна, мюзиклів та Бродвею. Також ми відкриємо меморіальну дошку Леонарда Бернстайна. Крім того, у нас буде безкоштовний майстер-клас, ─ наголосила Шульга.

Нагадаємо, Леонард Бернстайн ─ американський диригент з українським корінням, композитор, піаніст, педагог та просвітитель, а також автор та інтерпретатор багатьох записів класичної музики. Цьогоріч відзначають 100-річчя від дня його народження.

Прослухати повну версію розмови
.