Українські співаки виступили на Луганщині в рамках програми "Український Схід"

Українські співаки виступили на Луганщині в рамках програми "Український Схід"

Українські діячі культури організували святкування Дня української мови і писемності на Донбасі в рамках програми Міністерства культури. Про це в ефірі День Про розповіла співачка Анжеліка Рудницька, координатор програми "Український Схід".

Співачка зазначила, що програма існує вже півтора роки.

"Щомісяця ми виїжджаємо чи на Луганщину, чи на Донеччину з різними акціями. Цього разу наші заходи були приурочені до Дня української мови і писемності. Були дуже насичені дні, були майстер-класи, які проводили я і Наталія Шелепницька (українська оперна співачка, народна артистка України – ред.)", – розказала Рудницька.

Під час святкування було організовано колективне написання Всеукраїнського диктанту на базі корпусу Східно-українського університету імені В. Даля, флешмоб та концерти в Сєвєродонецьку та смт. Марківка Луганської області.

"Кожного разу, залежно від того, які задачі перед нами стоять, їздить різна команда. Цього разу зі мною їздили Наталія Шелепницька, молодий співак Іван Войцехівський, співачка E.K.A. і гурт OT VINTA", – поділилась співачка.

Також артисти навідали військових в Сєвєродонецькому госпіталі і в 50-ій бригаді.

 Нагадаємо, проект "Український Схід" реалізується Міністерством культури України спільно з Луганською та Донецькою військово-цивільними адміністраціями та волонтерами і спрямований на підтримку військових і цивільних, які перебувають в зоні ООС.

 

Матеріал підготувала Анастасія Руссу