Підраховано збитки "Нафтогазу" внаслідок анексії Криму

Підраховано збитки "Нафтогазу" внаслідок анексії Криму

Збитки "Нафтогазу України" внаслідок анексії Криму Росією перевищують 19 мільярдів гривень, йдеться в річному звіті компанії. Ще 7,2 мільярда гривень втрачено через окупацію частини Донецької й Луганської областей і бойових дій на Сході України.

Тож торговельна блокада Криму, яку влаштували кримські татари та громадські активісти, є правильним кроком, вважає лідер "Українського об’єднання патріотів - УКРОП" Геннадій Корбан. Він зазначив, що внаслідок цього Україна може втратити 2 - 3 % товарообігу з Росією, але це не є загрозою для вітчизняної економіки.

"Росія нахабно загарбала частину території України, і не зрозуміло, чому ми досі постачали харчі та іншу продукцію до Криму", - сказав політик. За його словами, таку саму блокаду можна влаштувати і окупованій частині Донбасу.

Тим часом у Парламенті вже зареєстровано законопроект про повну блокаду Криму і Донбасу. Він запропонований депутатом від Радикальної партії Дмитром Ліньком. У документі пропонується повністю призупинити залізничне вантажне та автобусне сполучення з Кримом та окупованою частиною Донбасу.

А народний депутат із блоку Петра Порошенка, голова меджлісу кримсько-татарського народу Рефат Чубаров повідомив, що наступного тижня Президент подасть до Верховної Ради законопроект про скасування вільної економічної зони "Крим".

Це буде одним із перших результатів акції, започаткованої 20 вересня, наголосив політик. Він також вкотре зауважив, що Україна має припинити постачати на півострів також електроенергію. Безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, який везе товари до Криму, розпочалася 10 днів тому.