ДБР не буде запущене до виборів — Шабунін

ДБР не буде запущене до виборів —  Шабунін

Голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявляє, що Державне бюро розслідувань не зможе почати роботу до початку виборів. Про це він сказав в ефірі Українського радіо в програмі Сьогодні. Ввечері.
 
“ДБР не буде запущено до виборів точно. З різних причин, ключова серед яких — це політичні розборки владних груп. В що перетворилося створення правоохоронного органу? Так правоохоронні органи не створюють. Не можна створити орган, в якому є керівники, які представляють три різні політичні угрупування і один з одним по черзі знищують результати конкурсів на обрання працівників. Так не працюють”, — зазначив Віталій Шабунін.
 
Нагадаємо, 2 листопада директор Державного бюро розслідувань Роман Труба ініціював оголошення нового конкурсу на 27 керівних посад до відомства. Чиновник зазначив, що через знищення результатів поліграфу в нього відсутні умови для підготовки і ухвалення кадрового рішення та вимагає повторного проходження тесту кандидатами.
 
Державного бюро розслідувань — це новий правоохоронний орган, створений для боротьби зі злочинами високопосадовців. Зі стартом роботи функції досудового розслідування переходять від прокуратури до ДБР.
 
Слухати повну версію.