Порошенко: проект змін до Конституції щодо статусу Криму розглянуть найближчим часом

Порошенко: проект змін до Конституції щодо статусу Криму розглянуть найближчим часом

Найближчим часом Конституційна комісія розгляне проект змін до Конституції України щодо статусу Криму і подасть його на розгляд президента України Петра Порошенка.

Про це йдеться в листі президента, яке було передано делегатам Курултаю, повідомляє видання Крым.Реалии.

"Багато хто з вас приїхали на конференцію з Криму. Знаю, що окупанти свідомо створюють ситуацію, коли бути кримським татарином в сьогоднішніх реаліях півострова вже фактично є кримінальним злочином. А мати відношення до представницьким органам кримськотатарського народу - тим більше. Після стількох років вигнання, повернувшись на Батьківщину, ваш народ зміг відродити функціонування своїх представницьких органів, і зараз агресор намагається, "придушивши" національні інститути, позбавити вас того, що дісталося кримськотатарському народу дорогою ціною. Але, думаю, Росія ще не усвідомила утопічності своїх дій. Те, що крім українського народу, кримськотатарський народ підтримує світова спільнота, не викликає сумніву", — йдеться в листі президента України.

Нагадаємо, сьогодні Курултай вперше зібрався за межами окупованого Криму.

У 2016 році голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров запровадив надзвичайний стан діяльності Меджлісу в умовах тимчасової російської окупації Криму, офіс Меджлісу було переміщено у Київ.

Раніше повідомлялося, що голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров видав розпорядження про скликання конференції делегатів Курултаю.