Радіостанції перевиконують квоту на українську мову на 24% — Порошенко

Радіостанції перевиконують квоту на українську мову на 24% — Порошенко

За інформацією президента Петра Порошенка, після підписання закону про квоти на українську мову радіостанції перевиконують встановлену законом квоту на використання державної мови на 24 відсотки.

Про це він повідомив у Фейсбук.

"Радію, що у нас з'явилося більше авторів та виконавців — творче середовище буквально вибухнуло новими пісенними проектами та музичними колективами. Радіостанціям є що транслювати, а українці хочуть слухати пісні рідною мовою", — написав Порошенко.

Читайте також — "Радіо НВ" оштрафували через порушення мовних квот

Раніше в ефірі Українського радіо координатор руху "Простір свободи" Тарас Шамайда розповів, що державна мова зміцнює свої позиції на  радіо і телебаченні.

Нагадуємо, що з 8 листопада 2018 року в ефірі радіостанцій має звучати не менше як 35% пісень українською мовою. Згідно з інформацією Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, це третій крок у реалізації законодавчих змін щодо звучання української мови на радіоканалах, запроваджених Законом України "Про внесення змін до деяких законів України щодо частки музичних творів державною мовою у програмах телерадіоорганізацій".