Трамп проігнорував Паризький мирний форум — Reuters

Трамп проігнорував Паризький мирний форум — Reuters

Президент США Дональд Трамп не відвідав форум миру в Парижі 11 листопада, в якому взяли участь десятки глав держав та урядів світу.

Про це повідомляє Reuters.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель відкрила Паризький мирний форум 11 листопада у Франції, присвячений 100-річчю закінчення Першої світової війни, з попередження про те, що "націоналізм набирає обертів у Європі та за її межами".

Як повідомляється, її промова перегукувалася із озвученою раніше того ж дня заявою президента Франції Еммануеля Макрона, який попередив про небезпеку націоналізму та засудив ідею "власних інтересів".

За інформацією видання, Трамп, який відстоює ідею "Америка передусім" сказав, що пишається тим, що є націоналістом, проігнорував подію, вилетівши з Парижа до Вашингтона невдовзі після відкриття форуму.

Пленарне засідання Паризького мирного форуму відбулося після заходів, присвячених 100-річчю закінчення Першої світової війни.

Нагадаємо, 11 листопада, через 100 років після припинення бойових дій Першої світової війни, лідери близько 70 країн зібралися біля Тріумфальної арки, щоб вшанувати пам'ять мільйонів людей, загиблих в ході війни.

11 листопада 1918 року була укладена угода про припинення воєнних дій між Антантою і Німецькою імперією, що ознаменував завершення Першої світової війни.