Юлія Перчук: індивідуальні лічильники на тепло дозволять зекономити лише частково

Юлія Перчук: індивідуальні лічильники на тепло дозволять зекономити лише частково

Встановлення індивідуальних лічильників на тепло дозволить зекономити лише на початку опалювального сезону, але не в холодні місяці. Про це в ефірі Українського радіо в програмі Плюс-Мінус повідомила керівник Офісу підтримки та впровадження реформ Міністерства регіонального розвитку Юлія Перчук
 
“В переважній більшості будинків, я яких все нормально, дійсно є економія. Є велике запитання щодо холодних місяців. Коли в нас січень, лютий, ми споживаємо більше теплової енергії і там дійсно є ситуація, коли ми фактично спожили, ніж за нормами споживання. Тоді це менш вигідно. Зате є економія в теплі місяці. Це початок сезону — жовтень, листопад, якщо він теплий. Там є значна економія”. 
 
Нагадаємо, 24 жовтня 2018 року набула чинності постанова №829 Кабінету Міністрів України, якою затверджено Порядок визначення технічної можливості встановлення вузлів розподільного обліку теплової енергії та економічної доцільності встановлення приладів-розподілювачів теплової енергії, яка дозволяє встановлювати індивідуальні лічильники на тепло в будинках з вертикальною системою опалення.
Слухати програму повністю.