Якщо тиск суспільства не буде спадати, ми змусимо вийти на замовників Гандзюк — депутат Луценко

Якщо тиск суспільства не буде спадати, ми змусимо вийти на замовників Гандзюк — депутат Луценко

Правоохоронні органи вийдуть на замовників нападу на херсонську активістк, радницю мера Херсона Катерину Гандзюк якщо на них тиснутиме суспільство. Про це заявив в ефірі Українського радіо в програмі Під прицілом народний депутат, член тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з контролю за розслідуванням справи Гандзюк Ігор Луценко.
 
“Якщо тиск суспільства не буде спадати, то я думаю, що ми за допомогою наявних у нас засобів, а можливо і залучення міжнародної спільноти примусимо (правоохоронні органи — ред.) вийти і на замовників цього злочину”, — вважає Ігор Луценко.
 
За його словами, прогрес у розслідуванні помітний, але слідство могло б просуватися швидше.
 
“Є підстави вважати, що правоохоронці працюють не так як слід. В них є як мінімум один провал.   Вони спочатку затримали, а потім гучно заявили про цей успіх, одного ніби то підозрюваного у справі Гандзюк. Потім виявилося, що ця людина абсолютно не причетна. Якщо б не зусилля громадськості, яка змогла зробити очевидним той факт, що на момент злочину ця людина була за 100 кілометрів від місця, ми були змушені називати його підозрюваним чи обвинуваченим. Але слід сказати, що далі ніби-то все просувається так як мало б бути”, — зазначив нардеп.
 
Нагадаємо, що в одній з лікарень Києва 4 листопада померла радниця мера Херсона, в.о. керуючої справами виконавчого комітету міської ради Херсона Катерина Гандзюк. Відповідно, Верховна Рада України вирішила створити тимчасову слідчу комісію для контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших активістів.
 
Слухати програму повністю.