Секс-скандал з Варченком схожий на інформаційну атаку — експерт

Секс-скандал з Варченком схожий на інформаційну атаку — експерт

Звинувачення заступника начальника відділу Департаменту захисту економіки Нацполіції Олександра Варченка в домаганнях та погрозах вбивством схожі на інформаційну атаку. Таку думку в ефірі Українського радіо у програмі В мережі.координаторка проекту “По той бік новин” ГО Інститут розвитку регіональної преси” Альона Романюк.
 
“Дівчина, яка хотіла надати розголосу цій ситуації, відмовилася спілкуватися з журналістами. Це був перший акцент задуматися. Ти хочеш захистити себе за допомогою публічності, але чому ти відмовляєшся спілкуватися з журналістами? Це перше таке не протиріччя, яке мене вибило з колії і я зрозуміла, що швидше за все це є інформаційною атакою. Не можна просто так звинувачувати людину. Якщо до неї були домагання, так, вона про це розказала і мала далі йти на контакт з журналістами для того, щоб з'ясувати цю тему до кінця і давати публічність, якщо вона дійсно боялася і написати заяву в прокуратуру”, — вважає Альона Романюк. 
 
За її словами, докази, які надала Наталя Бурейко, містив лише одне фото пана Варченка, яке було в нього на фейсбук-акаунті.
 
“Створити фейсбук чи тіндер-акаунт можна за дві хвилини з будь-чиєю фотографією” , — пілкреслила експерт.
 
Нагадаємо, 7 листопада студентка Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Бурейко опублікувала у Facebook пост, в якому заявила про нібито домагання та погрози з боку Варченка, з яким познайомилася в месенджері Tinder. Дівчина заявила, що змушена звернутися по допомогу.Вона також стверджувала, Варченко нібито дізнався про неї все, включно з адресою її близьких та контактні номери телефонів. Надалі він нібито почав писати їй СМС і погрожувати фізичною розправою.
 
Сам Варченко8 листопада заявив, що став жертвою «інформаційної атаки» і пов'язав її з тим, що його цивільна дружина Ольга Варченко обіймає посаду першого заступника голови Державного бюро розслідувань.
 
Згодом Бурейко написала на своїй сторінці в Facebook, що їй погрожував не Варченко, а невідомі з метою його дискредитації.
Студентка зазначила, що стала «жертвою цинічної провокації проти Олександра та його дружини». За словами Бурейко, їй погрожували з фальшивого акаунту від імені Варченка. 
 
Слухати повну версію програми.