США розширили санкції проти Росії — мінфін США

США розширили санкції проти Росії — мінфін США

Влада США розширила санкційний список проти Росії за анексію Криму і агресію на Донбасі, додавши туди трьох фізичних осіб і дев'ять організацій.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства фінансів США.

До списку потрапили: заступник "міністра" державної безпеки так званої "ЛНР" Олександр Басов, колишній начальник ракетних військ і артилерії Росії Володимир Зарицький, офіцер ФСБ Андрій Сушко, якого США вважають причетним до катувань кримськотатарського активіста.

Докладніше — ЄС може продовжити санкції проти Росії наприкінці 2018 року

Під санкції також потрапили санаторії "Ай-Петрі", "Дюльбер", "Місхор", курорт "Мрія", ТОВ "Південний Проект", "Кримтеплоелектроцентраль", "Гарант-СВ", "Управлінська компанія інфраструктурних проектів" і "міністерство державної" безпеки "ЛНР".

Спочатку нові обмеження щодо Росії анонсував спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер. За його словами, нові фінансові санкції пов'язані з дями Росії в Криму і на Донбасі.

Докладніше — Росія несе пряму відповідальність за конфлікт на Донбасі - Волкер

Раніше повідомлялося, що Державний департамент США має намір ввести нові санкції проти Росії через недотримання Кремлем умов законодавства США про контроль над хімічною і біологічною зброєю та отруєння російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля і його доньки Юлії.