Справа Гандзюк нагадує справу журналіста Гонгадзе – експерт

Справа Гандзюк нагадує справу журналіста Гонгадзе – експерт

Політолог Олександр Кочетков переконаний, що справа активістки, радниці мера Херсона Катерини Гандзюк нагадує справу журналіста Георгія Гонгадзе, зазначивши, що у внутрішніх органах про все знають, але бажання розкривати інформацію, яка псує честь мундиру, у них поки що немає. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" він прокоментував політичні наслідки справи Катерини Гандзюк та парламентського дня вівторка.

"Ця ситуація нагадує ситуацію зі вбивством Георгія Гонгадзе. Тоді і в Міністерстві внутрішніх справ, і Служба безпеки приблизно все знали. Але за влади, яка на той час була, всі мовчали. Тільки після зміни влади, почали про це говорити. Приблизно така ситуація відбувається і зараз. У внутрішніх органах про все знають, але бажання розкривати інформацію, яка псує честь мундиру, у них поки що немає. Можливо, враховуючи резонанс цієї події, вона з’явиться. Цю справу розслідувати можна, і я вважаю, що вона все ж буде результативною", – зазначив експерт.

Також Олександр Кочетков висловив свою думку щодо виступу Юрія Луценка у Верховній Раді.

"Те, що Луценко сперечається з рештою депутатів, це все константа української політики. Резонансна подія, Луценко з’являється у Верховній Раді, звинувачує всіх, що йому заважають. На жаль, ще досі розслідують справи, починаючи з Майдану, і суспільство не задоволене результатами. Довіри до слідчих органів у суспільства немає. І депутати певним чином відображають цю недовіру суспільства. Це природній конфлікт, і напередодні виборів він буде загострюватись", – вважає політолог.

Нагадаємо, що в одній з лікарень Києва 4 листопада померла радниця мера Херсона, в.о. керуючої справами виконавчого комітету міської ради Херсона Катерина Гандзюк. Відповідно, Верховна Рада України вирішила створити тимчасову слідчу комісію для контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших активістів, а Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що подасть у відставку.

Прослухати повну версію розмови.