Росія застосувала нову тактику втручання у вибори в США — дослідження

Росія застосувала нову тактику втручання у вибори в США — дослідження

Російські агенти, які, як вважається, пов'язані з урядом, були залучені до розповсюдження суперечливого контенту та пропагандистських тем під час проміжних американських виборів 6 листопада, але вони працюють над тим, щоб приховати свої сліди, заявляють урядові дослідники та науковці США.

Дослідники, які вивчають розповсюдження дезінформації на Facebook, Twitter, Reddit та інших платформах, стверджують, що нова, більш тонка тактика дозволила більшості так званих кампаній з інформаційних операцій витримати чистки великих соціальних медійних компаній та уникнути перевірки уряду, повідомляє Reuters.

"Росіяни, безумовно, не сидять склавши руки. З часом вони адаптувалися до збільшення уваги з боку США на діяльність мереж інформаційної маніпуляції", — сказав Грем Брукі, директор лабораторії цифрової судової експертизи Атлантичної ради.

Розвідувальні та правоохоронні органи США стверджують, що Росія використовувала дезінформацію для підтримки виборчої кампанії 2016 року президента Дональда Трампа. Російський уряд відкинув всі заяви про втручання у виборах.

На проміжних виборах до Конгресу громадяни США обирають усіх 435 депутатів Палати представників — нижньої палати Конгресу США, а також 35 зі 100 членів Сенату США. Крім того, обиратимуть 36 губернаторів, а також членів законодавчих зборів 46 штатів.