Минулої доби на Донбасі загинув один військовий, 3 поранені — штаб (аудіо)

Минулої доби на Донбасі загинув один військовий, 3 поранені — штаб (аудіо)

Упродовж минулої доби підтримувані Росією бойовики 18 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ, внаслідок бойових дій один військовослужбовець загинув, четверо зазнали поранень

Як повідомляє прес-центр Генштабу на своїй сторінці в Facebook, противник вів прицільний вогонь з мінометів різного калібру, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, 13 разів було застосовано озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

У Генштабі зазначають, що окупанти здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил в районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Золоте, Авдіївка, Новотроїцьке, Павлопіль, Водяне, Гнутове, Лебединське.

"Позиції Об'єднаних сил у районі Золотого окупанти обстрілювали з мінометів калібру 120 та 82 мм. Вогневого впливу зазнали опорні пункти наших військ неподалік Новотошківського, Авдіївки, Павлополя, Водяного, Гнутового та Лебединського. Внаслідок бойових дій один військовослужбовець загинув, четверо зазнали поранень", - йдеться у повідомленні.

За словами представника прес-центру Об'єданих Сил Олександра Штупуна, трьох окупантів знищено, чотирьох — поранено, сьогодні ворог вже двічі порушив режим припинення вогню.

Прослухати

Нагадаємо, військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року - операція Об'єднаних сил.

Українська влада визнала Росію агресором і звинувачує Москву у збройній підтримці "ДНР" і "ЛНР".

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!