Білоруський театр наступного тижня представить виставу про Сенцова

Білоруський театр наступного тижня представить виставу про Сенцова

Режисер Євген Степаненко анонсує, що 6-7 листопада Білоруський вільний театр представить виставу "Burning doors" про політичних в’язнів Кремля, всі отримані кошти підуть сім’ям політичних в’язнів. Про це він розповів в ефірі Українського радіо в програмі "В мережі".

"Ця вистава створена вже 2 роки тому Білоруським вільним театром. І це заборонений в Білорусії театр, який базується в Лондоні. Андрій Хливнюк, лідер гурту "Бумбокс", підтримує цю виставу, і тому музика цього гурту звучить у "Burning doors". У виставі розповідається про тиск російської влади на артиста, на художника, і взагалі про тиск на політичного в’язня. У цій виставі три історії поєднано в одне шоу. Це історія Марії Альохіної, російського художника Петра Павленського і Олега Сенцова", - розповідає режисер.

Він також зазначає, що "2 роки тому ця вистава була визнана The New York Times, і отримала 3 місце серед найкращих світових вистав. Вона проїхала всі континенти. Відбулося близько 100 показів. У Британії було більше 50 показів цієї вистави. Ця вистава вперше приїде в Україну в театр імені Івана Франка". 

Нагадаємо, що у травні 2014 року українського режисера Олега Сенцова затримали російські силовики за звинуваченням у підготовці терактів в анексованому Криму. У серпні 2015 року російський суд засудив його до 20 років ув’язнення у колонії суворого режиму. Режисер відкидає звинувачення. У травні цього року він оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українців, яких Москва утримує за політичними мотивами. Сенцов припинив голодування на початку жовтня.

Прослухати повну версю розмови.