Координаторка проекту "Ігри нескорених" прокоментувала виступ українських учасників на змаганнях у Сіднеї

Координаторка проекту "Ігри нескорених" прокоментувала виступ українських учасників на змаганнях у Сіднеї

Про те, як проходила підготовка до змагань, про особливі моменти, які знає не кожен поговорили з Оксаною Горбач, координаторкою проекту "Ігри нескорених" в Україні. В ефірі Українського радіо в програмі "Форпост" вона також прокоментувала виступ українських учасників на міжнародних змаганнях "Invictus Games" у Сіднеї.

"Як координатор проекту я була в складі делегації і працювала разом зі збірною щодня. Всі координатори команд дуже рано починали свій день, перша нарада починала о 6:30 і інколи закінчувалася вночі. Тому дні були дуже завантажені щоденними брифінгами, щоденною роботою збірної, тренуваннями, роботою з діаспорою та посольством. Роботи було дуже багато", - коментує  Оксана Горбач.

Вона наголошує на тому, що "з точки зору логіки та сенсів, які вкладаються в змагання, – це мотивація для учасника встати зранку і піти на тренування. Тобто людина, яка починає свій шлях у реабілітації, їй потрібна якась мета. Відповідно участь в "Іграх нескорених" є тією метою, яка дозволяє учаснику встати зранку, піти на тренування, піти до побратимів, взяти участь у якомусь заході. Але це як кінцева точка. Важливий сам процес, як ти це робиш. Цінностями "Ігор нескорених", які вони намагаються підкреслювати всіма своїми меседжами, всією своєю діяльністю, є звичайно командна робота, підтримка ветеранів та поранених військовослужбовців, повага один до одного".

Також координаторка розповіла про єдину дівчину в команді, зазначивши, що "Майя Москвич дуже тендітна дівчинка, вона невисокого зросту, але в неї залізний характер. Треба розуміти, що Майя займалася видом контактної боротьби, і вона працювала в зоні військових дій і виконувала бойові завдання. В неї залізна воля і надзвичайно сильний дух. Але на початку "Ігор", коли вона тільки прийшла в проект, ми розуміли, що вона досить невпевнена в тому, яке її місце в збірній, як вона пристосується. У нас збірна, яка хоче і може працювати в команді, і вони надали їй надзвичайну підтримку."

Днями у Сіднеї завершились змагання "Invictus Games". У міжнародному аеропорту Києва зустрічали нашу збірну з великою перемогою. Повернулося додому 15 українських військових, які завоювали 20 медалей: 7 золотих, 10 срібних та 3 бронзових. Вони змагалися в 6 видах спорту.

Прослухати повну версю розмови.