В ООН засудили проведення так званих "виборів" на окупованих територіях Донбасу

В ООН засудили проведення так званих "виборів" на окупованих територіях Донбасу

Після засідання Радбезу ООН у Нью-Йорку вісім держав-членів ООН оприлюднили спільну заяву, в якій засудили проведення на окупованих Росією територіях Східної України так званих "виборів", які представники терористів вирішили провести 11 листопада.

Текст заяви опублікувало Посольство Великої Британії в Києві.

Заяву від імені цих держав оприлюднила постійний представник Великобританії в ООН Карен Пірс. У тексті заяви мовиться, що "держави члени ЄС повністю підтримують незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Держави члени ООН засудили нелегітимні вибори на підконтрольних уряду України територіях, заплановані на 11 листопада 2018 року.

"Якщо нелегітимні вибори відбудуться, це суперечитиме Мінським угодам та порушуватиме українське законодавство. Будь-які незаконні вибори несумісні з суверенітетом і територіальною цілісністю України", - йдеться у заяві.

Держави-члени ЄС закликали міжнародне співтовариство об'єднатися у протистоянні цим незаконним виборам, які можуть лише підірвати зусилля, спрямовані на досягнення миру в регіоні.

"Росія повинна відіграти свою роль, припинивши надавати свою фінансову й військову підтримку сепаратистам і вивести свої збройні сили і військову техніку з території України.

Ми також висловлюємо нашу стурбованість з приводу погіршення гуманітарної ситуації в зоні конфлікту, особливо в зимовий період. Ми також наполегливо закликаємо всі сторони конфлікту відновити повний доступ усіх міжнародних гуманітарних організацій до непідконтрольних уряду районів східних областей і забезпечити плавну й швидку доставку гуманітарної допомоги відповідно до гуманітарних принципів і міжнародного гуманітарного права", - заявила від імені 8 країн Карен Пірс.