В "ОХМАТДИТі" відкрито сімейну кімнату (аудіо)

В "ОХМАТДИТі" відкрито сімейну кімнату (аудіо)

Сімейну кімнату відкрито сьогодні у Національній дитячій спеціалізованій лікарні "ОХМАТДИТ" у Києві.

Її облаштування обійшлось у мільйон чотириста гривень благодійних коштів. Це - місце для батьків та близьких пацієнтів Національної дитячої спеціалізованої лікарні "ОХМАТДИТ". Чим це допоможе родинам маленьких пацієнтів, - у розповіді нашої кореспондентки Тамари Метерчук.

"Сімейна кімната в "ОХМАТДИТі" облаштована у відділенні реанімації новонароджених, де за рік проходять стаціонарне лікування приблизно 200 пацієнтів. Кімната також працює і для відвідувачів із загальної інтенсивної терапії — це ще понад 600 пацієнтів щороку. Тут батьки та родичі хворих дітей зможуть якомога частіше бути поруч з дитиною, допомагати медперсоналу у догляді за дітьми. Тут облаштовані місця, де мами можуть зцідити молоко для своїх немовлят, аби зберегти грудне вигодовування. Кімната працює цілодобово, є безкоштовною для відвідування і повністю утримується коштом Фундації "Дім Рональда МакДональда".

Ірина Губенко, молода бабуся, розповіла, що до лікарні потрапила, аби допомогти доньці доглядати за передчасно народженим малюком.

Лікарня щороку приймає на лікування понад 20 000 дітей з усієї України. Люди часто їдуть просто до лікарні - з дороги втомлені, схвильовані, розповідає Головний лікар Охматдиту Ірина Садов’як. Вона каже - для такої кількості родин потрібна не тільки кімната, а дім.

За словами виконувачки обов’язків міністра Охорони здоров’я Уляни Супрун, практика облаштування місць для родини у дитячих лікарнях - це складова реформи сімейної медицини.

Сімейна Кімната у київському "ОХМАТДИТі" стала третьою сімейною кімнатою, яку відкрито в Україні. Цьогоріч така з’явилась іще у Вінницькій дитячій обласній лікарні. Торік - у Львівській обласній дитячій лікарні "ОХМАДИТ", яку за рік роботи відвідало 5000 пацієнтів та їхніх родин".

Тамара Метерчук — Українське радіо.

Прослухати

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!