Наші проекти "Книжкової толоки" почали гастролювати, - письменник Антон Санченко

Наші проекти "Книжкової толоки" почали гастролювати, - письменник Антон Санченко

Відбувся вже четвертий літературно-мистецький фестиваль "Запорізька книжкова толока". Упродовж трьох днів у місті діяв книжковий ярмарок, де відбувалися майстер-класи, дискусії на актуальні теми, творчі зустрічі з письменниками, виставки, покази документальних фільмів, художні та фотоекспозиції, виступи музичних колективів.

Однією з ключових тем цьогорічної Книжкової толоки - тема сильних духом людей – їхньої незламності, боротьби за незалежність і людську гідність. Це важливо в кількох контекстах - 100-річчя проголошення Незалежності України, боротьби ОУН-УПА, політичних в'язнів ГУЛАГу та Кремля, анексії Криму та захоплення східних областей України, інтеграція бійців у мирне життя і "переселенців" у нові громади.

Про Запорізьку книжкову толоку розповів в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" письменник і видавець Антон Санченко.

Антон Санченко: перше питання, яке ставлять видавці на таких заходах - торгівля, вона була досить жвава. Цікаво ще й те, що наші фестивалі почали гастролювати. Команда, яка створила Запорізьку книжкову толоку, 14-15 квітня цього року у Маріуполі проводила подібний захід. То була перша спроба масштабної книжкової події в прифронтовому місті, де дуже мало книгарень. Потім "Книжкова толока" відкрилася у Слов’янську.

Насправді це все придумали у Міжнародній літературній корпорації Meridian Czernowitz – проекті чернівецької обласної громадської організації "Культурний капітал". Вони почали мандрувати Україною зі своїми проектами і кожен наступний рік проводять їх у іншому місті.

Переглянути повну версію розмови у Фейсбук.

Прослухати повну версію розмови.

 

Слухайте програму "Сьогодні.Вдень" з 13.00 до 15.00!