Реформа Суспільного є тестом громадськості на рівень демократії, - журналістка Еміне Джапарова

Реформа Суспільного є тестом громадськості на рівень демократії, - журналістка Еміне Джапарова

25-26 жовтня 2018 року у Краматорську за підтримки Ради Європи відбувся форум "Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави".

В рамках заходу перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова взяла участь у дискусії, присвяченій суспільному мовленню та мовленню громад, повідомляється на офіційному сайті Міністерства інформаційної політики України.

"Реформа суспільного мовлення та наявність незаангажованого каналу із якісним контентом для громадян - є тестом для українського суспільства на рівень демократії та розбудови інституційних спроможностей. Інформаційний простір України роздирає гібридна війна, редакційна політика власників каналів із політичними інтересами, низький рівень стандартів й саморегуляційних практик, а також високий рівень самоцензури, особливо у регіональних журналістів. За таких умов наявність суспільного мовлення є надважливим питанням екології інфопростору", - зазначила вона.

У рамках зустрічі було обговорено стан розвитку місцевого самоврядування, вирішення питань внутрішньо переміщених осіб, розвитку суспільного мовлення та мовлення громад, інструменти безпеки в громадах.

Участь у роботі форуму взяли народні депутати, представники міністерств та відомств, експерти та представники громадських організацій.