Тарифи на тепло різко вдарять по бюджету сімей, - експерт Валерій Боровик

Тарифи на тепло різко вдарять по бюджету сімей, - експерт Валерій Боровик

Чи готова Україна до опалювального сезону, розповів в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" голова правління Альянсу "Нова енергія України" Валерій Боровик.

Валерій Боровик: якщо говорити про населення, то воно менше готове, адже доведеться більше платити, це удар по бюджету сімей. Постачальники газу більше готові до опалювального сезону, адже запасів газу достатньо, є відпрацьована схема так званого реверсу допостачання газу в критичні періоди, якщо не буде екстраординарних холодів, адже кажуть, що буде холодна зима.  

Що стосується теплокомуненерго, вони у нас завжди не у найкращому стані - у мережі теплопостачання постійно трапляються аварії, їх постійно ремонтують, на це виділяється недостатньо коштів.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг вперше запроваджує моніторинг показників якості надання послуг у сфері теплопостачання. Як це відчують споживачі?

Валерій Боровик: як це буде робити Національна Комісія, я поки що не розумію. Чи є в них сили, щоб ходити по оселях, чи це буде відбуватися на теплопостачальних пунктах, або відбуватиметься вибірковий моніторинг. Хоча моніторинг це позитивна річ, чим більше очей буде слідкувати за тим, чи підвищується тепло після того, як люди подали скаргу, тим краще.

Прослухати повну версію розмови.

 

Слухайте програму "Сьогодні. Зранку" по буднях з 8.00 до 10.20!