Філії Суспільного запрошують опонентів довести свою правоту в новому проекті

Філії Суспільного запрошують опонентів довести свою правоту в новому проекті

З 29 жовтня регіональні радіостанції "Українського радіо" започатковують суспільно-політичний проект "Дебати на вимогу", який також транслюватимуть наживо на Фейсбук-сторінках філій Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Програма є нерегулярною, а "на вимогу", повідомляє прес-служба НСТУ.

Якщо хтось із представників спільноти хоче подебатувати з іншим її представником, то обласні філії Суспільного готові стати майданчиком для цього та бути модератором дискусії.

Команда суспільно-політичного напряму підготувала рекомендації для ведучих-модераторів дискусії і власне учасників дебатів. Правила й регламент покликані зберегти діалог лаконічним, зрозумілим, без популізму й маніпуляцій.

"Мета цього проекту — дати можливість поставити запитання й отримати на них відповіді. Відкрита дискусія — це обов’язкова умова успішної ефективної спільноти. Тільки якщо ми будемо готові відкрито дискутувати про проблеми, тоді ми зможемо бути ефективними й разом долати виклики, з якими стикаємось як країна", — сказав Роман Вінтонів, член правління НСТУ, відповідальний за суспільно-політичний напрям.

Темою для дебатів може стати будь-яка проблема, котра хвилює спільноту й у якій є дві протилежні точки зору на вирішення. "Дебати на вимогу" — це можливість для усіх громадян на платформах Суспільного мовника обговорити вирішення важливих проблем.

Пілотний проект відбувся в ефірі радіостанції у Кропивницькому.

"Цей ефір довів, що формат дебатів є дуже корисним. Обидва учасники дебатів змогли як викласти свою точку зору, так і почути точку зору опонента. А це і є одним із ключових завдань цього формату", — зазначила аналітик регіонального радіо суспільно-політичного напряму Ірина Цибух.