Як тільки справа Хашагджі перейде у політичний вимір, розслідування буде приречене на провал

Як тільки справа Хашагджі перейде у політичний вимір, розслідування буде приречене на провал

"Справу журналіста Хашагджі" прокоментував в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" експерт-міжнародник Володимир Кушніренко.

Володимир Кушніренко: є дуже багато причин, чому вбили Хашагджі. Це може бути внаслідок побутового конфлікту, можливо, це провокація або наказ, який неправильно зрозуміли чи невдало виконали. Але нас цікавить, яким чином це перетворюється у медійному вимірі в політичний інструмент. Для того, щоб цей інструмент був ефективним, абсолютно не потрібно знати, що сталося насправді. Як раз невідомі ланки надають вартості цьому інструменту - як тільки щось починає трансформуватися з медійної сфери у політичну, розслідування приречене на провал, це не вигідно, бо злочин може бути розкрито, інформація стане публічною, потім цю ситуацію не можна використовувати у політичних цілях.

Нині медійна сфера стала настільки самодостатньою, що вона не просто інструмент у політичній боротьбі, вона починає ставати неконтрольованою, тому окремі представники починають бути небезпечними гравцями.

Прослухати повну версію розмови.

 
 Слухайте програму "Сьогодні. Вдень" по буднях з 13.00 до 15.00!