Радіодиктант на Українському радіо відбудеться 9 листопада

Радіодиктант на Українському радіо відбудеться 9 листопада

Початок спецпроекту об 11.00, текст звучатиме з 11.30.

Про це у Фейсбук написала координаторка акції Аліна Акуленко.

Радіодиктант звучатиме по радіо і диктуватиметься із радіостудії на Хрещатику, 26. Але його також можна буде дивитися по телевізору, слухати й дивитися на сайтах суспільного радіо і телебачення в Інтернеті. Також планується трансляція у Фейсбук. Усі деталі будуть викладені ближче до дати. Тому шанси не почути й не написати будуть лише у тих, хто дуже захоче не почути й не написати.

Текст радіодиктанту готує і диктує Олександр Авраменко. Про що саме текст - ніхто, окрім автора, не знає. Так, можете запитувати, все одно ніхто не скаже.

Текст радіодиктанту непростий, бо це все ж таки не просто диктант, а мовний флешмоб. Але в ньому (тексті) не буде жодного авторського знака або правила, які не вивчаються у школі до дев'ятого класу.

Радіодиктанти треба писати від руки. Набрані у будь-якому текстовому редакторі файли не перевіряються. Навіть якщо ви будете надсилати роботи електронною поштою, надсилати треба скани або фото написаних від руки робіт. Адреси надсилання й умови надсилання будуть оприлюднені до часу проведення акції і звучатимуть безпосередньо перед написанням тексту.

Ми завжди приймаємо й перевіряємо роботи написані шрифтом Брайля.

Нічого страшного, якщо ви не встигли написати увесь текст. Як учасники зараховуються усі роботи. Навіть якщо комусь усього п'ять років і вдалося написати лише назву диктанту й намалювати сонечко. Такі випадки були. І вони - прекрасні.

Будуть організовані різні локації написання радіодиктанту. Але це не значить, що ви не можете організувати свою. Чим більше людей писатиме, тим краще.