Виборча кампанія в Україні в розпалі

Виборча кампанія в Україні в розпалі

51 політична партія вже активно веде передвиборчі агітаційні заходи в різних регіонах. Про це повідомила координатор парламентських і виборчих програм "ОПОРИ" Ольга Айвазовська. Зокрема, за її словами, лідером із активності є партія "Блок Петра Порошенка - Солідарність", діяльність якої помітна у 25 регіонах країни та в Києві.

На другому місці "Наш край", який охоплює 24 регіони, "Батьківщина" - 22 регіони і "УКРОП" - 21 регіон. Експерт також відзначила фіксування випадків із ознаками підкупу виборців. Зокрема, йдеться про благоустрій прибудинкових територій, ремонт будинків, спорудження дитячих майданчиків, освітлення вулиць та під'їздів.

Тим часом, "УКРОП" повідомив місії ОБСЄ зі спостереження за виборами про застосування адмінресурсу в низці округів. Як розповіли лідери об'єднання під час зустрічі з представниками місії, виявлено грубі порушення вже на стадії формування дільничних і територіальних комісій.

Йдеться, зокрема, про зміну адрес, ручний розподіл округів. За їхніми словами, усі ці махінації відбуваються з мовчазної згоди центральної влади. Тож у партії зацікавлені в залученні представників місії ОБСЄ до реагування на випадки застосування адмінресурсу.