Від 30 до 50 % компенсації бере на себе держава у рамках програми "Доступне житло"

Від 30 до 50 % компенсації бере на себе держава у рамках програми "Доступне житло"

Програмою передбачено, що учасник проекту може самостійно вибрати житло, в будівництво якого будуть інвестовані кошти з державного бюджету і його власні кошти.

За словами Сергія Комнатного, якщо раніше можна було вибрати лише квартири на стадії будівництва, то тепер дозволено купувати житло яке вже введено в експлуатацію.

Готове житло громадяни мають отримати не пізніше, ніж через рік після підписання угоди з забудовником. Щодо документів які подають громадяни то вони за словами Комнатного достить прості: це документи, які посвідчують особу, підтверджують родинні стосунки, довідки за якими можна визначити дохід усіх працездатних членів сім”ї. Також необхідно буде подати документи на підтвердження того що сім”я потребує покращення житлових умов. Це довідка з квартирного обліку, або це витяг з єдиного реєстру нерухомого майна з якого видно що сім”я не має житла. Що стосується внутрішньопереміщених осіб, для них береться до уваги тільки житло, яке є у них на підконтрольній Українські владі території. Якщо у переміщених громадян є житло у Луганську чи Донецьку чи інших окупованих територіях, то воно до уваги не береться. Відповідно сім'я має право на участь у програмі.

Програма покликана вирішити гострі житлові проблеми внутрішніх переселенців та учасників АТО. Голова правління Державного фонду молодіжного житлового будівництва Сергій Комнатний сказав що право на отримання державної підтримку мають усі громадяни України не залежно від того чи вони внутрішньо переміщені чи учасники АТО чи просто такі що не мають де жити і відповідають усім критеріям урядової програми з надання такої допомоги.

Тамара Метерчук, Українське радіо.

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!