Україна озвучила вимоги до Росії у Мінську

Україна озвучила вимоги до Росії у Мінську

На засіданні ТКГ у Мінську українська сторона гостро поставила вимогу до Росії і маріонеток Кремля з ОРДЛО негайно скасувати підготовку фейкових "виборів" на окупованому Донбасі.

Про це у Facebook написала Ірина Геращенко після зустрічі тристоронньої контактної групи.

Україну в контактній групі представляв радник президента Руслан Демченко.

"Ми звернулися до спеціального представника головуючого в ОБСЄ міністра закордонних справ Італііі, Посла Мартіна Сайдіка, з проханням підготувати спеціальну заяви від головуючої в ОБСЄ країни, в якій чітко зазначити нелегітимність будь- яких виборів на окупованих територіях. ОБСЄ має чітко заявити, що вибори в Донецьку і Луганську можуть відбуватися виключно за українським законодавством, згідно стандартів ОБСЄ, під спостереженням незалежних спостерігачів БДІПЛ / ОБСЄ. А фейкові "вибори", які Кремль планує провести на окупованих Росією територіях 11 листопада, не відповідають букві і духу мінських угод, направлені на дестабілізацію ситуації і зрив мирних переговорів", - заявила Геращенко.

Вона додала, що ключово темою гуманітарної групи, де працювали представники СБУ і МінТОТ- звільнення заручників. Стосовно цього питання немає жодного прогресу - Москва не визнає своїх росіян в українських тюрмах, ОРДЛО займає деструктивну позицію.