На Чернігівщині рятувальники працюють над подоланням пожежі на складах із боєприпасами (аудіо)

На Чернігівщині рятувальники працюють над подоланням пожежі на складах із боєприпасами (аудіо)

Створено зведений загін піротехнічних підрозділів, який буде виконувати завдання з розчищення місцевості від вибухонебезпечних предметів в радіусі 16-ти кілометрів.

Нагадаю, сьогодні під ранок поблизу міста Ічня на території військового складу виникла пожежа, внаслідок чого почали детонувати розташовані там боєприпаси. Більше про ситуацію — Юлія Конішевська.

"З Ічні та найближчих до епіцентру вибухів населених пунктів евакуювали понад 12 тисяч жителів, розповіла суспільному працівниця обласної рятувальної служби Ірина Корінь. Їх розміщують у пунктах евакуації у селищах Парафіївка, Івангород, а також у Ніжині. У Чернігові, Ніжині, Прилуках та Києві працюють пункти збору гуманітарної допомоги для евакуйованих.

У зв’язку з вибухами боєприпасів біля Ічні було введено заборону на пересування дорогами - Талалаївка-Сокиринці, Новий Биків-Ічня. Чернігів-Пирятин, БорзнА-Прилуки. Перекрили і повітряний рух над районом, де вибухає. На блок-постах чергують правохоронці. До поліції надійшло 37 повідомлень від громадян через вибухи. Чотири з них — щодо виникнення пожеж у будівлях на околицях Ічні. Рятувальники ці займання локалізували. Три повідомлення стосувалися фактів мародерства. Про це Українському радіо повідомив речник Чернігівської обласної поліції Сергій Бриль.

Як розповів заступник начальника Генштабу Родіон Тимошенко, великокаліберних ракетних комплексів чи артилерійських систем на військових склАдах у Ічні не зберігалось, там була переважно стрілецька зброя. Служба безпеки України розглядає кілька версій щодо причин вибуху на військових складах у Чернігівській області, у тому числі — диверсію.

Понад 60 людей поскаржилися на погане самопочуття через задимлення. До медиків вони не зверталися. Це розповіла заступник голови Чернігігвської облдержадміністрації Наталія Романова. Без газу залишаються понад 5 тисяч споживачів та понад 3 тисячі без електропостачання. За фактом вибухів на території 6-го арсеналу відкрито кримінальне провадження".

Прослухати

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!